Podmienky členstva

Členom asociácie sa môže stať každá fyzická alebo právnická osoba, ktorá spĺňa podmienky definované v stanovách asociácie.

Podmienky členstva sú:

• Internetová stránka obsahujúca kontaktné údaje, informácie o rozsahu a charaktere vyučovania a súlad uvedených informácií s realitou
  • Minimálny počet 5000 odučených vyučovacích hodín za posledných 12 mesiacov
  • Vypracovaný systém priebežnej vnútornej kontroly kvality vyučovacieho procesu (hospitácie učiteľov, spätná väzba)
  • Vypracovaný systém vzdelávania lektorov, ktoré zodpovedá veľkosti školy (semináre, workshopy, konferencie a iné formy vzdelávania)
  • Systém definovaných jazykových úrovní podľa SERR a rozdeľovací test v súlade s úrovňami
  • Knižnica a zázemie pre prácu lektorov primeranej veľkosti
  • Minimálne 75% celkovo odučených hodín kvalifikovanými lektormi za posledných 12 mesiacov
  • Pod kvalifikáciou rozumieme:

- vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a absolvovanie štátnej záverečnej skúšky z príslušného jazyka na pedagogických fakultách a filozofických fakultách, na katedrách jazykov univerzít, prípadne

- vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a absolvovanie všeobecnej alebo odbornej štátnej jazykovej skúšky, alebo medzinárodného certifikátu na úrovni C1 podľa SERR a ukončené pedagogické minimum, prípadne

- vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v študijnom odbore učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov a osvedčenie o zložení všeobecnej alebo odbornej štátnej jazykovej skúšky z príslušného jazyka, alebo medzinárodného certifikátu na úrovni C1 podľa SERR, prípadne

- 3 roky praxe v odbore a certifikát uznaný asociáciou (CertTESOL, DipTESOL, CELTA, DELTA , IHC a iné)

• Akademické vedenie je garantované osobou, ktorá spĺňa kvalifikačné kritéria a má minimálne 5 rokov praxe v odbore

Tieto informácie sú overené formou inšpekcie priamo v jazykovej škole.

Inšpekcia

Cieľom inšpekcie je overiť si, či škola spĺňa podmienky členstva. Splnenie požiadaviek by malo byť zdokumentované a inšpektormi overené.

Škola by mala byť schopná preukázať existenciu pravidiel, ktoré sa realizujú v rámci rôznych procesov na pôde školy.

Spôsob dokumentácie závisí od školy musí byť preukázateľný.

Škola má právo odstrániť z dokumentu informácie, ktoré majú dôverný charakter (mená zákazníkov, osobné údaje), nesmie tým však byť narušená preukázateľnosť informácií.

Inšpektori sú povinní rešpektovať Kódex inšpektora (patrí sem zásada zachovania mlčanlivosti o získaných informáciách).

Predmetom inšpekcie nesmie byť zisťovanie dát, ktoré nesúvisia s overovaním informácií. Ide o dôverné osobné údaje a údaje o zmluvných a obchodných vzťahoch medzi školou a lektormi, medzi školou a klientmi.

Návrat na Homepage